6 motive sa vizitezi Transilvania

0
593
views

Este minunat și provocatoar in a vorbi despre locul pe care il am in inima pe primul loc în această lume, si, mai presus de toate, să rămân obiectiv, de asemenea. Dar, când vine vorba de Transilvania o doză de subiectivitate este recomandat pentru toată lumea. Nu-mi amintesc exact momentul în care am dat seama ce-un loc minunat m-am născut. Dar știu că mi-a luat un timp suficient de lung pentru a deveni conștienți de cât de frumoasa Transilvania și de cât de multe experiențe incredibile poate oferi unui călător.

Pentru fiecare călător pregătit să se aventureze aici, acest teren in centrul României are ceva magic, spectaculos, și original. Iata 10 motive care mă inspiră să hoinaresti prin Transilvania mai mult.

 1. Natura spectaculoasa 
  Dacă natura și drumețiile sunt parte din viața ta, vino in Apuseni. Acesti munti sunt situate în partea de vest a Transilvaniei și fac parte din Carpați. O suprafață mare este inclus în Parcul Natural Apuseni.
  apuseni
 2. Sate cu biserici fortificate
  În Transilvania, există peste 150 de biserici fortificate. Aceste sate pitoresti săsești pot fi vizualizate prin diferite excursii și vă vor uimi cu arhitectura si frumusetea lor.
  biertan
 3. Orase minunate
  Fiecare oraș din Transilvania, mari sau mici, are farmeculsau propriu, cu o istorie bogata in urma.
  sibiu
 4. Oameni ospitalieri
  Oamenii din Transilvania se spune că sunt faini (adica buni și amabili), serios și de încredere. Sunt absolut de acord!
  ospitalieri
 5. Mestersuguri
  În Transilvania, puteți găsi zeci de ateliere mici, unde meșterii lucrează diverse obiecte de mână: de lemn, mobilier pictat, icoane pe sticlă, vase de ceramică.
  mestersuguri
 6. Traditii
  Atat de sarbatorile de Craciun, Anul Nou, cat si de Sarbatorile pascale, traditiile dainuie din generatie in generatie.
  traditii

Sa nu uitam de drumul patrimoniului saşilor transilvăneni, care porneşte din cetatea medievală a Sighişoarei, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind recunoscută ca şi un exemplu excepţional de oraş fortificat. Traseul străbate un număr de sate tradiţionale săseşti, renumite pentru impunătoarele lor biserici fortificate şi casele colorate, cu faţate frumos văruite şi acoperişuri de ţiglă arsă, ascunse între văi înguste, dealuri împădurite şi pajişti bogate în flori.

Viziteaza-l pe Ioan Nistor, care este, de fapt, ultimul curelar din Sighişoara şi unul dintre ultimii breslaşi din Transilvania. El nu a lăsat vechile meşteşuguri să dispară şi se mândreşte cu meseria pe care a învăţat-o şi care i-a fost lăsată moştenire de curelarii dinaintea sa. Poate că unora le este greu să creadă, dar Nistor a fost un ales. Meşterii dinaintea sa, majoritatea saşi, au fost foarte stricţi, iar meseria a fost lăsată, împreună cu tot arsenalul de unelte de care meseriaşul poate avea nevoie, doar celor mai buni dintre ucenici.

Te asteptam in Transilvania, nu vei regreta.