7 motive din cauza carora nu vei face nimic spectaculos in viata

0
538
views

Da, m-ai auzit corect, sunt lucruri care in cazul in care nu le confrunti nu vei reusi in viata. Tu vei spune, nu, eu nu ma regasesc in acest articol. Dar cat de multi te inseli. Ar trebui sa te uiti in oglinda si sa spui raspicat toate aceste afirmari. Sa incepem.

1. Pentru ca nu ai avut multe nereusite

Pentru ca te simti confortabil in pozitia in care esti, nu vrei sa iei din spectrul tau, si nu iti dai o sansa sa incerci. Pentru ca este mai simplu sa vorbesti despre ce ai vrea sa faci, in loc sa o faci, si chiar daca te apuci sa faci acel lucru, sa-ti gasesti scuze sa te echivezi. Pentru ca vei crede ca este prea greu, nu este necesar, prea complicat, si cel mai sigur iti spui voi incepe de maine. Si atunci cand tu te vei gandi si vei esua a in a incepe, eu probabil voi gresi incercand, voi incerca chiar si cu posibilitatea de a nu reusi, confruntandu-mi temerile.
Pentru ca orice nereusita ma va purta a in a incerca din nou, voi avea ceva de invatat, sa imi corectez cursul ca si o nava care incearca sa ocoleasca icebergurile ascunse de ochiul meu adanc in apa.

2. Pentru ca iti pasa prea mult ce cred altii despre tine

Pentru ca trebuie sa te integrezi, cel putin asa crezi tu. Trebuie sa te balacesti in aceasi morcirla in care se balacesc altii, cu frica de a nu iesi din tipar.
Pentru ca tu crezi ca daca esti diferit, poti sa te integrezi doar daca esti la fel de diferit ca si ei, ca exemplu vrei sa te integrezi intr-un cerc in care se fumeaza, chiar daca esti constient cat de rau iti face acest viciu si tu esti nefumator, incerci sa fi tu diferit fiind ca si ei. Pentru ca iti pasa mai mult de lucrurile pe care ti le doresti sa faci, si nu care le faci. Pentru ca iti este frica sa iti expui slabiciunile, si le contracarezi in tine, in loc sa ti le expui si sa gasesti moduri in care sa le ocolesti.

3. Pentru ca te crezi mai destept decat esti

Pentru ca ai facut ce au facut ceilalti, ai incercat sa ajungi la nivelul lor si acolo te-ai oprit. Ai studiat exact cat au studiat restul, afirmand ca tu acum sti tot, ai invatat doar ce ai fost nevoit sa inveti, in a trece limita lor de test si asta te face sa crezi ca esti destept. Nu te poti considera destept doar ce inveti, ci cum traiesti, invatand din jur, provocandu-te sa inveti lucruri noi, dezvoltand acea abilitate de a invata diferit.

4. Pentru ca nu citesti

Citesti doar lucrurile care iti sunt date sa le citesti si consideri ca te fac sa fi mai destept, insa nu ai deschide o alta carte, alta revista, care sa abordeze si alte subiecte. Subiecte de viata, despre lumea din jurul tau, despre vise. Pentru ca tu crezi ca istoria este plictisitoare si filozofia este un domeniu care nu merita cercetat. Istoria iti ofera toate exemplele asupra existentei si spiritului uman, implicand criterii care au existat, evenimente si situatii cu care s-au confruntat oamenii de cand exista. Si filozofia? Te poti aprofunda in gandirea umana, sa te autonucosti, sa reusesti sa-ti dobori proprile temeri, sa deslusesti tiparele existente in persoanele din jurul tau. Dar este mai simplu sa te uiti la “50 Shades of Gray” sau “Sunt celebru, scoate-ma de aici” regizat prost si fara sa iti confere acel bagaj de cunoastere. Refuzi sa accepti ca toate acele cuvinte scrise au fost impartasite pentru a-ti oferi un bagaj de cunoastere gata existent pe care sa-l dezvolti tu mai departe, sa iti ofere baza.

5. Pentru ca nu esti curios

Accepti toate stirile care iti sunt tocate si eliminate partile din care poti sa inveti, publicate doar pentru a soca. Le accepti asa cum sunt, fara sa-ti pui intrebarea “Cat este de adevarat” sau “Ce subcontinut are aceasta stire”. Pentru ca nu esti dispus sa urmaresti si sa vezi si alte lucruri, sa primesti stirile din mai multe surse, educandu-te in timp sa recunosti tiparul de stiri false si adevarate. Da, curiozitatea iti dezvolta un tipar pe care poti sa te bazezi in a sorta ideile bune de cele rele. Pentru ca tu in timp ce te joci “Candy Crush” sau nu stiu ce joc pe Android sau pe telefonul Apple cumparat de la Orange in 24 de rate, eu citest despre galaxy, planete, imprimare 3D, genetica, mecanica quantica. Chiar daca nu le inteleg, am acea curiozitate de afla cat mai mult, sa ma inspire, sa ma faca sa descopar mai mult.
Pentru ca putea descoperi ambele parti dintr-o afirmatie.

6. Pentru ca nu-ti pui singur cateva intrebari

Pentru ca nu te intrebi pe tine de fapt care este menirea ta, ce lucruri ai putea realiza prin propriile forte, ce ai putea descoperi lasand lenea la o parte. Intrebari realiste despre tine, despre limitele si visele tale. Nu poti constui contraargumente solide despre tine intr-o discutie, nu te pui si in pozitia interlocutorului, sa privesti outside the box, pe englezism. Pentru ca eu te urmaresc ce afirmi, nu doar de dragul de a te asculta, ci in a te intelege, punandu-mi intrebari despre tine. Uita-te in oglinda si poarta o conversatie cu tine insuti, darama-ti complexele.

7. Pentru ca nu poti accepta adevarul

Da, o vorba din popor spune “Adevarul doare”. Nu te cunosti suficient incat sa poti accepta punctul de vedere al celuilalt. Refuzi sa iti admiti ca nu sti lucrurile pe care nu le sti. Tu afirmi ca esti destul de destept sa nu trebuiasca sa le sti. Ce naiba, ai invatat atat. Pentru ca atunci cand eu iti voi spune ca de maine lucrurile vor fi diferite de acum, tu vei astepta pana maine sa se adevereasca in loc sa incepi sa infrunti din acel moment. Acea lipsa de instinct, care te va duce in a nu accepta ca poate sa fie si o alta versiune de adevar decat al tau. Pentru ca esti ignorant cu ce se intampla in jurul tau, pentru ca tu spui ca tie nu ti se poate intampla. Pentru ca iti este frica sa nu te trezesti constinetizand cat de limitat esti.

Fi maret, visator, nonconformist, si incearca, chiar daca tu consideri ca nu ai sorti de izbanda, accepta ca nu esti atotstiutor, citeste tot ce iti cade in mana si doar asa vei reusi.