Biserici fortificate & Cetati medievale

0
783
views

Pe 18-19 martie, Free Worlding si Social Network Romania va propun o calatorie fantastica, de suflet, incarcata de istorie.
Pe parcursul a doua zile vom vizita cateva dintre cele mai importante biserici fortificate si cetati medievale din Transailvania. Multe dintre ele aflate in patrimonial UNESCO.

Satele transilvanene cu biserici fortificate ofera o imagine plina de viata a peisajului cultural din sudul Transilvaniei. Aceste sate sunt caracterizate de un sistem specific de cultivare a terenului, un model de asezare si organizare a gospodariilor taranesti, pastrate inca din Evul Mediu. Localitatile sunt dominate de bisericile lor fortificate, care ilustreaza perioadele cladirii din secolul al XIII-lea si pana in secolul al XVI-lea. Cel mai renumit dintre aceste sate este Biertanul.

Bisericile fortificate transilvanene sunt specifice satelor sasesti si secuiesti situate in sud-estul Transilvaniei. Odinioara in numar de circa 300, bisericile fortificate au jucat atat un rol religios cat si un rol militar pentru mai mult de cinci secole. In numar de aproximativ 150 de edificii la inceputul secolului XXI, bisericile fortificate transilvanene formeaza unul dintre cele mai dense sisteme de fortificatii medievale bine pastrate de pe continentul european.

Plecarea din Bucuresti, pe data de 18 martie, la ora 7:15 AM, din zona Otopeni – iesire pe DN1. Toate detaliile exacte ale plecarii le vom stabili impreuna atunci, cu cateva zile inainte. 

Vezi tot programul pe pagina de Facebook al evenimentului Biserici fortificate & Cetati medievale