Cavaleri Festivalul Sighisoara Medievala 2014

0
595
views

Prezentare ordinele cavalerilor participante la Festivalul Sighisoara Medievala 2014.

Ordinul Cavalerilor Lup – Târgu-Mureș

lup

Proiect al Asociaţiei Culturale Teatrul Scena, debutat în anul 2002 sub conducerea Marelui Lup, pe numele său Liviu Pancu, Ordinul Cavalerilor Lup îşi are „bârlogul” în Cetatea Târgu-Mureş, unde îşi desfăşoară activitatea folosind ambele spaţii oferite de Bastionul Croitorilor (sala de teatru fiind Bârlogul propriu-zis, iar foaierul este folosit ca şi Sală de Arme), iar ocazional, Ordinul poate fi văzut afară la antrenamente, în curtea ce împrejmuieşte bastionul.
În prezent, Ordinul numără 12 Cavaleri, 23 Nobili (din care 5 Muzicanţi, motiv pentru care se înscrie drept primul Ordin Cavaleresc din România care are în componenţa sa o formaţie de muzică medievală – „Lupus Dacus”), o Doamnă, 4 Scutieri, 2 Paji de Viţă nobilă, 2 Paji, 12 Lupoaice şi 1 DRAGON LUP, iar ca şi o „haită” reală, cuprinde membri de toate vârstele, extremele fiind de 5, respectiv 73 de ani, ocupaţiile fiind la fel de diverse, acoperind vaste domenii de activitate: elevi, studenţi, domeniul teatral, medical, judiciar, tehnic, etc.

Ordinul Cavalerilor de Mediaș – Mediaș

medias

După ce s-au adunat la chemarea celor în nevoie, pentru a apăra dreptatea şi adevărul, pentru a-i ocroti pe cei slabi şi în neputinţă, în cetatea Mediaşului la anno domini 1999, aceşti bravi cavaleri, stau dovadă pentru legenda care începe a se ţese înaintea domniilor voastre. Ei sunt palma dată trufiei şi nesăbuinţei de pe aceste meleaguri, prin ei se naşte povestea ce va fi spusă mai departe generaţiilor ce au să vie. Ei sunt Ordinul Cavalerilor de Mediaş, primul ordin înfiinţat în scumpa noastră ţară, tocmai în Ţinutul Transilvaniei, în cetatea Mediaşului, din aceşti bravi cavaleri şi prefrumoase domniţe.

Prin voia Domnului, întâlnitu-l-au în chiar Cetatea Mediaşului, pe vremea când cireşii se algheau în floare, pe marele maestru de arme, Cavalerul Hartman de Transilvania, un vârtucios apărător al Vechiului Cod.

Ordinul Cavalerilor Gladius Dei – Sibiu

gladius-dei
Ordinul Cavalerilor ArtGotica – Sibiu

artgotica

Trupa de teatru, dans contemporain, dans medieval, lupte cavaleresti, cascadorii, efecte pirotehnice si jonglerii cu steaguri, Artgotica imbina prin intermediul spectacolelor, epoca moderna cu cea medievala realizand o simbioza impecabila intre aceste reusind sa trimita spectatorul pe un taram al cavalerilor si al domnitelor, unde se desfasoara ritualurile turnirurilor si ale puptelor cavaleresti. Trupa Artgotica, a luat nastere la initiativa a doi tineri indragostiti de arta spectacolului in anul 2003. De atunci participa in fiecare an la majoritatea festivalulor importante din tara.

Artgotica trateaza prin multe aspecte ale artei spectacolului: dansul contemporan, dansul medieval, lupte cavaleresti, cascadorii. Temele propuse in spectacole reusesc sa imbine modernul cu trecutul.

Cavalerii Templului Sacru

Cavalerii Templieri Saint Bernard

Cavalerii Străjerii Moldovei – Tîrgu-Neamț

Ordinul Cavalerilor Cerb – Sighișoara

blazon final

Dupa ani de asteptari, iata ca unor sighisoreni iubitori ai cetatii si ai medievalului li se indeplineste un vis: Sighisoara are in sfarsit un ordin cavaleresc: ORDINUL CAVALERILOR CERB, ordin care ne va reprezenta orasul la manifestari si festivaluri medievale si care ocazional va incanta turistii din Cetatea Sighisoara cu maiestria cavalerilor in manuirea armelor sau cu talentul si frumusetea domnitelor ordinului. SEMPER VINCIT AMOR!