Comunicarea in relatie, un mit?

0
485
views

Aceasta este intrebarea care este cel mai frecventa ivita in relatii. Multa lume afirma ca ar fi iubirea, alti afirma ca ar fi increderea. Dar nici una nu poate fi considerata un atu in relatie, si atribuit ca si cel mai important criteriu in a avea o relatie sanatoasa.

Cel mai important este comunicarea, da, ai auzit corect, comunicarea este baza solida pe care se construieste orice relatie de durata. Fara comunicare nici o relatie nu va avea sorti de izbanda, chiar daca simti acea flacara de iubire pe moment, in timp se va estompa, increderea este doar un sentiment de siguranta pe care incerci sa-l dobandesti in mod egoist. Atat cand esti langa persoana de langa tine, cat si cand esti departe, in cazul in care nu exista acea cortina intre voi de comunicare va deschide drumul spre o relatie de succes. Comunicarea trebuie sa fie bilaterala, atat sa afirmi gandurile, dorintele, grijile cat si asculti pe celui cu care conversezi. Nu exista loc pentru egoism, si autoimpunere in fata partenerului.

Doar deschizandu-te in a vorbi si asculta fata de partenerul tau, poti sa constuiesti cu el o relatie de lunga durata, stiind oricand pe ce teren esti. Toate acestea se resfrang in relatia sentimentala, de familie si sexuala. Nu te ascunde si fierbe in propriul sos, neavand curajul sa spui ce te deranjeaza, sau ce doresti. Pe termen mediu consideri ca este bine, ca nu pui paie pe foc unor certuri, dar in timp vei simti ca mori putin cate putin. Cu cat mai mult timp faci acest compromis cu atat de greu va fi sa iti impui propriile temeri, dorinte sau ganduri. Chiar vei putea ajunge in momente de izbucniri violente, si atunci partenerul nu va reusi sa inteleaga despre ce este vorba, nu te va intelege pe moment, pentru ca tu nu ai comunicat cu el de atata vreme.

Comunica si iubeste.