Concerte Festival Medieval Sighisoara 2014 – Partea 1

0
527
views

Festivalul Sighișoara Medievală a ajuns la cea de-a 22-a ediție. Îndrăgitul eveniment a cărei reputație a trecut granițele țării se va desfășura în perioada 25-27 iulie 2014, potrivit administrației locale. Va prezentam artistii care vor performa pe scenele festivalului.

Bucium Bucuresti

Bucium este o formație românească de folk, rock, ambiental, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, voce. Formația a fost înființată în octombrie 2000, urmând ca după patru ani, în 2004, să susțină primele concerte în public. În martie 2008, Bucium a lansat primul său album, „Voievozii”, distribuit în România prin A&A Records.

IMG_98555492363507

Cimpoierii de Transilvania – Hunedoara

Cimpoierii din Transilvania, Timpanistii si Tulnicarii din Hunedoara fac parte dintr-un proiect elaborat de catre Agentia de Turism Toc International din Hunedoara.
Constructia si realizarea efectiva a ansamblului si a programului apartin lui Mircea Goian presedintele asociatiei “Corvinorum Ordo” si lui Corneliu Jitaru , patronul Agentiei Toc International Hunedoara.
Ansamblul participa inca de la infiintare, din anul 2008 la parade medievale si sustine spectacole cu muzica medievala si traditionala intr-o maniera proprie. Repertoriul este format din lucrarile muzicale care apartin perioadelor medievale si renascentiste si sunt potrivite pentru a anima pietele publice dar si salile de concert.

IMG_99771425625155

Cva Domini Arad
Mircea Baniciu
Mircea Baniciu (n. 31 iulie 1949, Timișoara) este un cântăreț și chitarist român. S-a remarcat în muzica românească la începutul anilor ’70 când a devenit solist vocal al formației rock Phoenix. După fuga colegilor săi din țară în 1977, începe o carieră solo, timp în care scoate pe piață un EP și 4 albume. În 1992 a fondat trupa Pasărea Colibri, alături de Florian Pittiș, Mircea Vintilă și Vlady Cnejevici, cu care a cântat zece ani, răstimp în care au apărut pe piață 5 albume și un DVD. În 2002 revine în trupa Phoenix cu ocazia concertului aniversar Phoenix 40 de ani. În toamna anului 2007 părăsește din nou Phoenix pentru a-și continua cariera solo.
646x404

Florin Sasarman
Florin Săsărman (n. 24 decembrie 1961, Beclean, județul Bistrița-Năsăud) este un cantautor român de muzică folk, cu puternice influențe etno. Îmbină în cântecele sale muzicalitatea specifică doinelor și colindelor din Ardeal cu profunzimea poeților interbelici, fiind un cântăreț al versului de dragoste sau al celui religios.

220px-Florin_Sasarman

Holloenek – Ungaria
Muzica medievala lume, instrumente medievale, medieval original.

Instrumente

Cimpoiul, spaniolă, scoțian, medieval

-Fluiere, zerkegürt conducte medievale

Tobe medievale, sunătoare, Tromba marina

-Gurdy, cittern, lăută, bouzouki

logo