Indiferenta – opusul dragostei

0
636
views

Dupa un timp, ce iti iti analizezi gandurile realizezi ca opusul dragostei nu este ura, ci acea indiferenta care te face periculos intr-o relatie. Sentimentul de indiferenta e cuibareste in adancul sufletului tau si incet nu mai conteaza nici gesturile, nici vorbele, nici actiunile partenerului tau. Te incurajezi pe tine insuti, ca poate intr-o zi totul se va schimba, maine va fi o alta zi in care poate iti va reveni sentimenul acela de dragoste, inlocuind indiferenta. Insa este o cale cu sens unic, odata ce intrii in aceasta stare, incepi sa ai regrete, remuscari, si aceste ganduri te pot duce la disperare.

Indiferenta in dragoste este cel mai greu de suportat, este ca o boala care te ataca pe interior, rupand cate o bucata din iluzia unei vieti armonioase. Fiecare pas in relateie de acum incolo se va construi pe caramizile asezate “lasa-ma sa te las”, una cate una, fara sa ajungi sa construiesti acoperisul care te va proteja de toate problemele din exterior, ducand relatia intr-o zona deschisa tuturor problemelor exterioare.

Probabil ti-ar fi fost mai usor sa ai un sentiment de ura, ti-ar fi fost mai usor sa te desparti de relatia care te macina zi de zi, toate aceste ganduri invalmasite oferindu-ti nopti de cosmar. Probabil vei cauta iesiri, sa iti demonstrezi ca poti demonta aceasta indiferenta, dar este foarte putin probabil sa reusesti. Te intrebi ce te-a adus in aceasta stare, este doar vina ta, sau este o vina colectiva. Oare au fost lucrurile pe care le-ai spus, le-ai facut, sau nu le-ai facut. Si te va macina incet incet.