Primarul orasului Sighisoara – Ioan Dorin Danesan a fost demis

0
4973
views

Prefectul județului Mureș, Vasile Liviu Oprea, a emis un ordin prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al municipiului Sighișoara, Ioan Dorin Dăneșan (PSD), care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, anunță Agerpres.
ioan-dorin-danesan1-660x495
Curtea de Apel Târgu Mureș l-a condamnat, în data de 7 martie 2013, pe Ioan Dorin Dăneșan, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Șeful Cancelariei Prefectului de Mureș, Dragoș Bardoși, a confirmat că acest ordin constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al municipiului Sighișoara, începând cu data comunicării.

“Atribuțiile primarului vor fi exercitate, de drept, până la alegerea noului primar, de către viceprimarul desemnat de către Consiliul Local, în condițiile legii. Primarul poate contesta în contencios ordinul”, a precizat Dragoș Bardoși.
Informatie preluata de pe site-ul Independentul Sighisorean
Sursa imagine ziarul Zi de Zi