Sibiul va fi Regiune Gastronomică Europeană în 2019

0
491
views

Juriul Institutului internațional pentru gastronomie, cultură, arte şi turism (IGCAT) a desemnat județul Sibiu drept Regiune Gastronomică Europeană în 2019. Anunțul a fost făcut joi, la prânz, de reprezentanții juriului veniți în fosta Capitală culturală europeană.

Dosarul de candidatură al Sibiului a fost depus la respectivul institut în iulie, iar juriul a ajuns la Sibiu în urmă cu două zile, pentru decizia finală. Joi dimineața, autoritățile județene și-au susținut dosarul de candidatură, iar după o deliberare de aproximativ o oră a fost anunțată acordarea respectivului titlu. Acesta va fi împărțit peste doi ani cu regiunea Egeea de Sud, din Grecia.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Cataloniei, regiune care deține anul acesta titlul de Regiune Gastronomică. ”Juriul a fost impresionat de munca depusă de ambii candidați în cadrul acestei candidaturi. Este recomandat ca Sibiul să dea mai multă atenție inovării și companiilor mari implicate în agricultură. Obiectivele trebuie să fie mai clare. Juriul a decis ca Sibiul să primească titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2019. Totodată, regiunea Egeea de Sud este recomandată pentru acest titlu în 2019, iar festivitatea de decernare a acestor titluri va avea loc în primăvara anului 2017, în Grecia”, a fost anunțul susținut joi, la prânz, în cadrul unui eveniment găzduit în curtea interioară a Muzeului Brukenthal.

În vederea programului Sibiu Regiune Gastronomică, urmează înființată o asociație care să coordoneze acest proiect, asociație în care să devină membri toți factorii interesați, de la autorități la operatori economici privați. Membrii acestei asociații vor asigura finanțarea funcționării, estimată la un necesar de aproximativ 200.000 de euro. Citeste tot articolul pe Turnul Sfatului