Trupe de teatru participante la Festivalul Medievala Sighisoara 2014

0
494
views

Prezentare trupe de teatru participante la Festivalul Sighisoara Medievala Sighisoara 2014
Teatrul Scena – Târgu-Mureș
teatrul-scena
Dezvoltat ca un program al “Asociației Culturale Teatrul Scena”, Teatrul Scena a debutat în anul 2001, în Cetatea Târgu-Mureş prin Tabăra de Vară Scena. În cadrul acestui proiect, în Cetatea Târgu-Mureş au fost puse în scenă, spectacole în regia lui Liviu Pancu. În cadrul Teatrului Scena, în afara activităţii teatrale mai au loc şi alte manifestări (expoziţii, lansări de carte, concerte, work-shopuri, festivaluri) toate aparţinând domeniului cultural.

 Noua Acropolă – Timișoara

logo-noua-acropola

Noua Acropolă este o organizaţie internaţională cu caracter filosofic, cultural şi social. Aceasta a fost fondată în anul 1957, în Buenos Aires (Argentina), de către istoricul şi filosoful Jorge Ángel Livraga Rizzi (1930-1991).
În momentul de faţă, Noua Acropolă are filiale în peste cincizeci de ţări, pe cinci continente.
Simbolismul numelui
În Grecia antică, „Acropole” desemna partea cea mai înaltă a oraşului. Era locul în care lumea formelor concrete se unea armonios cu lumea invizibilă a ideilor.
Acropola reprezintă un loc simbolic pentru imaginaţia noastră, care ne sugerează ascensiunea spre punctul cel mai înalt din noi înşine.
Considerăm că lumea de azi are nevoie de noi „Acropole”, realizate nu din piatră, ci din fiinţe umane, „Acropole” ridicate în inima oraşelor noastre, în cadrul cărora oamenii să dezvolte o viaţă interioară elevată, restabilind legături profunde cu ceilalţi şi cu natura.
Astăzi, Asociaţia Culturală Noua Acropolă este prezentă în peste cincizeci de ţări, reunind mai mult de 15.000 de voluntari, precum şi sute de mii de simpatizanţi, care se exprimă în peste cincisprezece limbi şi reprezintă o gamă largă de confesiuni, origini etnice şi moşteniri culturale, ceea ce constituie un admirabil exemplu de convieţuire şi înţelegere.